tiistai 15. elokuuta 2017

Appelsiinijuustokakku

Kävin ystäväni luona Pariisissa ja iski akuutti juustokakun himo. Kävin hakemassa kaupasta kakun ainekset. Digestive-keksejä ei jostain syystä löytynyt kaupan valikoimista, joten käytin tähän kakkuun 150 g Oreo-keksiä ja 50 g kookoskeksejä. Kakusta tuli todella hyvää ja raikasta. 


Pohja:
200g Digestive-keksiä murskattuna
75 g voisulaa

Täyte:
2,5 dl kermaa
300 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 appelsiinin kuoret raastettuna
1/2 appelsiinin mehut (noin 0,75 dl)
5 liivatelehteä liotettuna kylmässä vedessä
2 rkl kiehuvaa vettä

Koristelu:
Appelsiini
Marjoja


1. Laita liivatelehdet kylmään veteen liottumaan.
2. Murskaa tehosekoittimessa keksit ja margariini.
3. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pyöreän irtopohjavuoan pohjalle.
4. Pehmitä tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon sokerit ja appelsiinin mehu sekä raastettu kuori.
5. Sekoita joukkoon myös vaahdotettu kermavaahto.
6. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä pois ja lisää joukkoon 2 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita, kunnes liivate on kokonaan liuennut.
7. Lisää liuennut liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon. Levitä seos tasaisesti keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan hyytymistä.
8. Koristele marjoilla ja appelsiinilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti