keskiviikko 23. elokuuta 2017

Key lime pie - limettipiirakka

Mieheni toivoi jotain raikasta kakkua, kun lupasin tehdä jälkkärin ystäviemme luo mennessämme. Päädyin tähän limettipiirakkaan. Piirakka oli hitti ainakin aikuisten keskuudessa. Piirakka valmistuu todella nopeasti ja sitä ei tarvitse välttämättä paistaa uunissa. Piirakka kannattaa kuitenkin tehdä hyvissä ajoin jäähtymään, sillä se on parhainta kylmänä tarjoiltuna. 


Pohja:
200 g Digestive-keksiä
75 g margariinia/voita

Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
4 keltuaista
1,25 dl limen mehua (n. 3 limeä)
1 limen kuori raastettuna

2 dl kermaa vatkattuna
limeä ja minttua/sitruunamelissaa koristeluun

Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella/lihanuijalla. Sekoita keksimurut sulan margariinin/voin kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Muotoile halutessasi pohjalle reunat. (Laita halutessasi pohja uuniin 175 asteeseen 8 minuutiksi.) Vatkaa keltuaiset ja kondensoitu maito sekaisin ja limen kuoriraaste. Vatkaa joukkoon myös limen mehut. Täyte alkaa heti kiinteytymään. Kaada täyte pohjan päälle. (Laita halutessasi uuniin 175 asteeseen 10-15 minuutiksi.) Jäähdytä piirakka vähintään 3 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Piirakan voi hyvin myös pakastaa. Vatkaa kermat juuri ennen tarjoilua ja koristele sitruunamelissalla/mintulla sekä limen viipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti