keskiviikko 9. elokuuta 2017

Kikhernequesadilla

Tein ihan sika hyvää kaappien tyhjennys - hävikistä herkuksi - ruokaa, kikhernequesadillaa. Sain jemmattua tähän ruokaan jääkaapin perukoilta löytyneen juustokannikan, pari ylikypsää tomaattia, punasipulin, pari päivää sitten avatun tortillapaketin loput sekä kuivamuonaosastolta kikhernesäilykkeen. Kylläpäs tuli hyvää, miehellenikin maistui taas kerran, vaikkei ollut yhtään lihaa tässäkään ruoassa.


Tarvitset:

1 tlk kikherneitä (kypsiä)
½ limen mehu
 
½ punasipuli silputtuna
2 tomaattia kuutioituna
6 siivua juustoa silputtuna
kourallinen silputtua minttua 

jeeraa/juustokuminaa
suolaa
pippuria

3 kpl isoja tortilloja
(tai 6 kpl pieniä tortilloja)

öljyä paistamiseen

Valuta kikherneet ja kaada kulhoon, lisää joukkoon limen mehu. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tahnan joukkoon oman maun mukaan jeeraa, suolaa ja pippuria. Sekoita lopuksi joukkoon punasipuli, tomaatit, juusto ja minttu. Levitä tahnaa puolikkaalle tortillalle ja taita kansi päälle. Paista pannulla keskilämmöllä, kunnes lätty molemmin puolin, kunnes se on saanut hyvin väriä pintaan. Nauti esim. rucolan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti