keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Lyonin kana

Siitä on jo aikaa, kun söimme tätä kanapataa ystävieni kanssa. Nyt vasta muistin postata reseptin tänne arkistoon. Resepti on alunperin Glorian ruoka & viini - lehdestä. Söimme tätä muusin kanssa ja hyvin maistui. Kuvittelisin, että tämä ruoka onnistui hyvin myös haudutuspadassa/slowcookerissa. Pitääpä kokeilla ensi kerralla.


Ainekset:
800 g broilerin kopia
1 tl suolaa
0,5 tl pippuria myllystä
2 + 2 rkl voita
1,5 dl punaviinietikkaa
6 kynttä valkosipulia
1 laakerin lehti
1,5 dl kanalientä
2 rkl tomaattipyrettä
1 prk ranskankermaa
0,5 prk rakuunaa

viimeistelyyn 0,5 prk rakuunaa


 Lämmitä uuni 225 asteeseen. Mausta koivet suolalla ja pippurilla ja paista padassa ruskeiksi pinnasta, lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Hienonna valkosipulit karkeasti ja aseta pataan laakerinlehden kera. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi. 

Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää ranskankerma ja rakuuna sekä koivet. Nosta pata takaisin 35 minuutiksi. Paista ilman kantta, jotta koivet saavat rapean pinnan. Viimeistele koristelu rakuunalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti