tiistai 14. tammikuuta 2020

Pitaleivät

Syömme usein "pikaruokana" pitaleipiä, joiden väliin laitamme falafeleja/kanaa/kebabia/paahtopaistia tms. Teen pikatsatsikin rahkasta/kermaviilistä/maustamattomasta jogurtista. Pitaleipien väliin tulee myös yleensä jotain tuoretta tomaattia/salaattia/yrttejä/mitä jääkaapissa sattuu olemaan. Yleensä ostan kaupasta Pirkan valmiita pitaleipiä, jotka leikkaan auki kylmänä ja paahdan pikaisesti leivänpaahtimessa lämpimäksi. Tällä kertaa meillä sattui jäämään kebabia lounaalta yli ja päätin illalla syödä niitä pitaleipien välissä, mutta olimme sen verran korvessa, ettei kauppoja ollut ihan lähistöllä. Googletin nopeasti pitaleipäohjeen ja päätin kokeilla niiden leipomista itse. Aiemmin olen syönyt ystävieni leipomia pitaleipiä, mutta olen ollut itse niin laiska, etten ole jaksanut vaivautua. Hyviä pitaleipiä tuli ja kuitenkin aika pienellä vaivalla. Ehkä ensi kerralla ei tarvitsekaan vaivautua kauppaan asti.

Pitaleivät:
3 dl vettä
20 g hiivaa
3 rkl öljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
6-7 dl jauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon sokeri, suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhot ja jätä kohoamaan. Muotoile taikinasta 6 pitaleipää. Paista uunissa 250 asteessa 5 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti