tiistai 14. tammikuuta 2020

Paputahmariisi kookoskastikkeella (Rice Pudding with Black-Eyed Peas / Che Dau Trang)

Pienenä inhosin kaikkia vietnamilaisia jälkiruokaherkkuja, koska ne sisälsivät aina papuja tms. En myöskään tykännyt kookoksesta ollenkaan. Nyt aikuisena olen oppinut tykkäämään sekä pavuista että kookoksesta, niin se maku vaan kehittyy. Rupesi tekemään mieli tätä vietnamilaista papuherkkua ja oli pakko kaivaa reseptiä netistä ja kokeilla miten onnistuu. Tämä jälkkäri tehdään yleensä mustasilmäpavuista, mutta meillä ei sattunut olemaan niitä kaapissa, joten käytin papumixiä sekä kikherneitä. Tämän jälkeen kävin hakemassa lähi-idän puodista pussillisen mustasilmäpapuja, joten ensi kerralla voin tehdä reseptin oikein. 

Riisivanukas:
100 g tahmariisiä raakana
2 prk/tlk keitettyjä papuja (minulla papu mix ja kikherne)
1 l vettä
200 g sokeria (voi puolittaa)
1/4 tl suolaa

2 rkl tapiocatärkkelystä
3 rkl vettä

Kiehauta vesi ja kaada hyvin pesty/huuhdeltu riisi kiehuvan veden joukkoon. Anna kiehua keskilämmöllä noin vartin verran välillä sekoittaen. Lisää sitten pavut valutetut/huuhdellut pavut joukkoon. Kun vesi taas rupeaa kiehumaan niin lisää joukkoon sokeri ja suola. Vähensin itse reilusti sokerin määrää. Lisää sitten joukkoon tapiocavesiseos koko ajan sekoittaen, keitä pari minuuttia ja ota sitten levyltä pois. Anna jäähtyä.

Kookoskastike:
1 tlk kookosmaitoa (tai 100 g kookosmannaa + 400 ml kuumaa vettä)
1/3 tlk vettä
2 rkl sokeria
1/3 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

3/4 rkl tapiokatärkkelystä
1 rkl vettä

Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos rupee kuplimaan. Kaada joukkoon tapiocavesiseos koko ajan sekoittaen. Keitä hetki, kunnes kastike sakeutuu. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti