tiistai 14. tammikuuta 2020

Kaivurikakku 2-vuotiaalle pojalle

Tein poikani 2 v. syntymäpäiville kaivuri-/autokakun. Halusin koristella kakun lapsen syntymäpäiväkakuksi, mutta samalla halusin tehdä kakun aikuisten makuun sopivaksi. En tykkää kuorruttaa kakkuja marsipaanilla/sokerimassalla enkä muutenkaan ole oikein näpertelijä, joten koristelu aiheutti minulle jonkin verran päänvaivaa. Lopulta päätin koristella kakun ihan vain keksimurulla ja valmisleluilla, jotka koristetarkoituksen jälkeen päätyivät oikeisiin leikkeihin. 

Halusin kakkupohjaksi valita jonkin mehevän kakun, jota ei tarvitsisi kostuttaa ja päädyin blogista jo ennestään löytyvään banaanikakkuun. Samalla sain hyödynnettyä 3 mustaa/pilkullista banaania. Tein reseptin 1,5-kertaisena ja paistoin sen 2 erillisessä 20 cm vuoassa (200 asteessa, 30-40 min). Leikkasin molemmat pohjat kahteen osaan, jolloin kakusta tuli 4 kerroksinen. Kuorrutusta varten tein tahnan voista, tomusokerista, tuorejuustosta ja kermavaahdosta (400 g tuorejuustoa, 100 g voita, sokeria maun mukaan, kermaa 3 dl vaahdotettuna). Täytteeseen otin osan kuorrutusta ja sekoitin siihen mansikkasosetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti