tiistai 14. tammikuuta 2020

Suolainen piirakkapohja muusijauheesta

Tein poikani synttäreille suolaista piirakka tarjolle ja päätin oikaista käyttämällä valmista muusijauhetta pohjan tekemiseen. Löysin k-ruoka-sivuilta helpon reseptin. Tästä tuli todella herkullinen/maukas pohja ja se oli todellakin nopea tehdä. Voita/margariiniakaan ei tarvitse sulattaa. Taikina tuli minuutissa valmiiksi, kun sen sekoitti tehosekoittimessa leikkuuterällä. Laitteeseeni mahtui hyvin 2 piirakan pohja kerralla. Tein juhliin kolmea erilaista piirakkaa: pinaattikalkkunapiirakkaa, pinaattifetapiirakkaa sekä tomaattipaprikafetapiirakkaa. Kaikista tuli hyviä, mutta nuo kasvispiirakat olivat maukkaampia varmaankin sen fetajuuston ansiosta.


Taikina:
2 dl jauhoja
1 dl perunamuusijauhoja (= 1/2 pussia/62,5g)
1 tl leivinjauhetta
100 g voita/margariinia
1 dl vettä

Fetapinaattipiirakka:
300 g pinaattia sulana
200 g fetaa murennettuna
2 dl ruokakermaa
2 munaa

Tomaattipaprikafetapiirakka:
150 g miniluumutomaatteja halkaistuna
1 paprika leikattuna pieneksi
200 g fetaa murennettuna
2 dl ruokakermaa
2 munaa

Sekoita kuivat ainekset ja nypi voi joukkoon. Lisää lopuksi vesi. Voit tehdä taikinan myös nopeasti tehosekoittimessa leikkuuterällä. Taputtele taikina 26 cm vuoan pohjalle ja esipaista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Täytä haluamallasi täytteellä ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Täyte valmistuu ihan vain sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Voit halutessasi säästää osan fetasta ja ripotella lopuksi täytteen päälle. Täytä haluamallasi täytteellä ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti