Kylmänä talvi-iltana on ihana syödä lämmintä mausteista keittoa. Tätä keitto maistuu herkulliselta myös kanasta tehtynä tai jopa ilman lihaa kasvisversiona.
5-6 keskikokoista perunaa
2 porkkaana
1 pieni lanttu
1 varsi sitruunaruohoa
7 cm:n pala inkivääriä
1 tlk kookosmaitoa
3 rkl tomaattipyrettä
2 reilua tl currytahnaa
1 liemikuutio
suolaa
pippuria
(1 pieni chili)
500 g siskonmakkaraa
1. Leikkaa perunat, porkkanat ja lanttu pieniksi kuutioiksi kattilan pohjalle.
2. Kuori inkivääri ja lisää se kokonaisena palana kattilaan. Laita myös sitruunaruohon varsi mahdollisimman isona kattilaan.
3. Täytä kattila vedellä ja anna juuresten porista kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia.
4. Kaada puolet juuresten keitinliemestä pois.
5. Lisää kookosmaito, tomaattipyre, liemikuutio ja currytahna sekä muut mausteet. Sekoita keitto tasaiseksi.
6. Anna porista, kunnes juurekset ovat kypsyneet.
7. Purista siskonmakkarasta sopivankokoisia palleroita keittoon. Keitto on valmis nautittavaksi, kun siskonmakkara on kypsää. Leikkaa halutessasi keiton sekaan 1 pieni chili.
8. Poista sitruunaruohon varsi ja inkiväärin palaset keitosta ennen tarjoilua.
Vinkki: Kanasta saa myös maukkaan keiton. Kuutioi pieni sipuli ja murskaa pari valkosipulin kynttä. Freesaa ne oljytilkassa. Lisää kanasuikaleet joukkoon. Paista niitä, kunnes ne ovat kypsiä. Kanat voi lisätä keittoon samaan aikaan kuin siskonmakkarakin lisättäisiin.
namnam kokeilen tuota seuraavaksi :)
VastaaPoistaOli tosi hyvää, suosittelen :)
VastaaPoistaJos joku tehdä tuota keittoa niin mä voin tulla syömään!
VastaaPoistaMä teen nyt!
VastaaPoistaTää on kyllä yksi mun lempparikeitoista. Ihanan mausteinen. Välillä teen kanasta ja joskus taas siskonmakkarasta. Toimii varmasti hyvin myös soijasuikaileiden tai tofun kanssa.
Poista