sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Välimerellinen kanavuoka

Tein yhteishyvän reseptillä kanavuokaa. Sovelsin ohjetta sen mukaan mitä jääkaapistani löytyi. Tällä ohjeella saa tehtyä herkullista, mutta vaivatonta aikaa hetkessä.


Kanavuoka Birtsun tapaan:

4 broilerin fileepihviä
1limen raastettu kuori
mausteita oman maun mukaan
1 rasia ruusukaaleja
1 rasia minuluumutomaatteja
1 dl kanalientä
1 prk smetana 10 %
1 limen puristettu mehu
jämät Pirkka Grana Padano -juustosraasteesta

1. Lado fileet vuokaan ja pintamausta kanafileet haluamamillasi mausteilla. Raasta limen kuori fileiden päälle.
2. Asettele fileiden väliin tomaatit ja ruusukaalit.
3. Sekoita keskenään kastikeainekset: kanaliemi, smetana, yhden limen mehu ja juustoraaste. Kaada kastike vuokaan kanojen ja vihannesten päälle.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Paistoin uunissa kanojen kanssa samaan aikaan lohkoperunoita. Pese perunat, jos ne ovat multaisia. Lohko sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita ne kulhoon ja lisää joukkoon loraus oliiviöljyä ja haluamiasi mausteita. Itse laitan yleensä rosmariinia, merisuolaa, grillimausteita, pippuria tms.

1 kommentti: