torstai 26. joulukuuta 2013

Vietnam

Olin pari viikkoa reissussa Vietnamissa. Vanhempani ovat sieltä kotoisin, joten kai sitä voisi sanoa kotimaakseni, vaikka Suomessa olen syntynyt ja asunut koko ikäni lukuun ottamatta yhden lukukauden kestänyttä vaihto-opiskelua Yhdysvalloissa. En ilmeisesti näytä yhtään vietnamilaiselta vaan ilmeisesti enemmänkin etelä-korealaiselta. Vietnamilaisilta jäi aina monttu auki, kun puhuin heille vietnamia. Tämä oli toinen reissuni Vietnamiin, edellisestä on jo varmaankin 4 vuotta.

Hoan Kiem Lake ilta-aikaan
Ihana ruokakoju Hanoin vanhassa korttelissa Ngo Dong Xuan:illa

Jälkiruokakoju Ngo Dong Xuan:illa
Tuoreita hedelmiä vanhan korttelin laitamilla
Matkustin Helsingistä Hanoihin Frankfurtin kautta. Kiersin pari päivää Hanoin vanhaa korttelia ja Hoan Kiem Lake:n ympäristöä. Sieltä matkani jatkui Hai Phong:iin sukulaisteni luo pariksi päiväksi. Kävin Ha Long Bay:lla ihailemessa maisemia ja tippukiviluolia. Hai Phongista lensin Sai Gon:iin (Ho Chi Minh City). Pyörin Sai Gon:issa pari päivää, josta matka jatkui rantakohteisiin Vung Tau:hun ja Nha Trangiin. Matkalla Nha Trangiin poikkesimme paikalliseen orpokotiin jakamaan joululahjoja pienille lapsille. Lopulta palasin Sai Gonin kautta Frankfurtiin ja sieltä Helsinkiin.

Ha Long Bay
Tippukiviluola (Ha Long Bay)
Tahmariisiherkkuja Sai Gon:in Ben Thanh -torilla ilta-aikaan

Edellä mainituista paikoista vain Vung Tau:ssa en ollut aikaisemmin käynyt. Vung Tau on rantakohde Sai Gon:ista etelään. Vung Tau on  vietnamilaisten keskuudessa suosittu rantalomakohde. Nha Trangissa viihtyvät taas ulkomaalaiset turistit. Näiden lisäksi olen käynyt Phan Thiet:issa / Mui Ne:ssa, joka on myös turistien suosima rantapaikka. Näistä mieluisin oli Vung Tau. Siellä oli ihanan pitkä hiekkaranta. Rantaa koristi kauniit simpukan kuoret. Aallot oli isoja, mutta eivät lyöneet liian kovaa. Rantavesi oli matala ja sitä sai mennä pitkälle merelle päin ennen kuin jalat eivät yltäneet enää pohjaan. Tällä rannalla myös pienten lasten oli turvallista olla.

Paikalliset eivät juuri käyttäneet uimapukuja / bikineitä (Vung Tau)
Kauniita simpukan kuoria Vung Tau:n rantahiekalla
Päällimmäisenä reissusta jäi mieleen vietnamilaisten suorapuheisuus (esim. tuntemattomat ihmiset saattoivat ihan suoraan kysyä palkan suuruutta / lentojen hintoja tai kommentoida toisen painoa / ulkonäköä), kohteliaisuus / ystävällisyys (pari kertaa meitä huijattiin / yritettiin huijata, mutta ei viitsi sen perusteella kaikkia tuomita), kauniit maisemat, kuumuus ja kosteus, ihmispaljous ja liikenteen vilinä, herkulliset hedelmät ja smoothiet (sinh to), ihanat ruokakojut ja halpa ruoka.

Orpokodissa Nha Trang:issa
Joulupukki jakamassa jouluiloa orpokodin lapsille
Nha Trang

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti