perjantai 6. joulukuuta 2013

Tacopiirakka

Tätä piirakkaa maistoin pari vuotta takaperin poikaystäväni serkun rippijuhlissa. Sen jälkeen se onkin löytänyt tiensä minun reseptiarkistooni. Kasvisversion tästä piirakasta saa vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen. Oikein maukas on sekin versio. Leivoin tämän halkaisijaltaan 28 cm pyöreään vuokaan. Syvään kokonaiseen pellilliseen tekisin 1,5-kertaisen ohjeen.


Pohja:
2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50g sulatettua margariinia
1,5 dl maitoa


Sekoita pohjan ainekset yhteen ja painele taikina voideltuun vuokaan. Esipaista 250 asteessa noin 10 min.

Täyte1:
400-500g jauhelihaa
1 sipuli
1 tacomaustepussi
1 dl vettä

Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää vesi ja tacomauste. Levitä pohjan päälle.

Täyte2:
2-3 kpl jalopenoja
4 kuutioitua tomaattia
2 dl ranskankermaa
4 rkl majoneesia
valkopippuria
200g juustoraastetta

Sekoita ja levitä ensimmäisen täytteen päälle. Paista 250 asteessa vielä noin 15-20 minuuttia.

3 kommenttia: