tiistai 31. joulukuuta 2013

Tuorejuustobrownie

Tämän brownien olen tehnyt soveltaen Suklaapandan ohjetta. On aika tujua tavaraa, joten kannattaa leikata vähän pienempiä annospaloja.

Pohja:
(vuoka 30x40cm)

220 g voita
100 g tummaa suklaata
4 rkl kaakaojauhetta
4,5 dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 mm suolaa

Päällyste:
400 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
100g tummaa suklaata

1.  Sulata voi ja lisää rouhittu suklaa sekaan. Sekoita, kunnes suklaakin on sulaa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa sokerit ja munat taikinaksi. Lisää joukkoon suklaavoiseos. Siivilöi joukkoon myös jauhot + suola. Sekoita tasaiseksi.
3.  Vatkaa päällystettä varten tuorejuusto, sokerit ja munat sekaisin. Ota puolet päällysteestä erikseen ja sekoita sen joukkoon sulatettu tumma suklaa.
4. Lado valkoinen päällyste browniepohjan päälle. Laita sen jälkeen tumma päällyste. Vedä tylpällä veitsellä päällysteen läpi niin, että saat pintaan marmorikuvion.
5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa vajaa puoli tuntia. Ota piirakka ulos vielä selkeästi hyllyvänä. Jäähdytä yön yli ja leikkaa pieniksi annospaloiksi.

7 kommenttia: