torstai 26. joulukuuta 2013

Vietnam-reissun herkut

Kookosjuoma oli herkullista, varsinkin kylmänä tarjoiltuna.
Sinh to -koju, smoothien tai puristetun mehun (nuoc ep) sai mieleisestään hedelmästä.
Sinh to, ehdoton suosikkini oli oka-annoonasmoothie.
Trai cay, tuoreita hedelmiä
Banh keo, karkkeja ja kuivattuja hedelmiä, oma suosikkini oli mustat banaanikarkit.
Bubble tea, jääteetä tapioca-palleroilla
Banh da lon, höyrytettyä kerroskakkua (sis. tapiocaa, riisijauhoa, mungpaputahnaa, kookosta)
Banh flan, höyrytettyä karamellisoitua vanukasta jäämuruilla, kookosmaidolla ja kahvilla
Banh xeo riisipaperiin yrtteihin käärittynä
Banh xeo (täytteenä ituja, jauhelihaa, katkarapua)
Banh mi -koju
Banh mi thit nuong (patonkia grillatulla lihalla), leivät kääritään yleensä suttupaperiin.
Bun cha thit nuong (Paistettua lihaa, kevätrullia ja jauhelihapihvejä nuudelin, yrttien ja nuom mam cham -kastikkeen kera)
Pho bo (Pho-keitto naudanlihalla), oli hyvää, mutta ei voittanut äitini tekemää keittoa
Banh quon nong, höyrytettyä riisilettua jauhelihasienitäytteellä
Chao suon banh quay (vietnamilaista lihaliemeen keitettyä riisipuuroa, päällä rapeaksi friteerattua leipää)
Tulinen simpukkatomaattikeitto
Bun thit nuong (riisinuudelia grillatulla lihalla)
Cha gio thit nuong cuon banh hoi (kevätrullia ja paistettua lihaa käärittynä nuudeli- ja riisipaperilevyihin)
Cha gio thit nuong (Kevätrullia riisinuudelin kera)
Tom rim me (Tamarindilla makeutettua katkarapua)
Chao ca (Kalaliemeen keitettyä riisipuuroa)
To ca kho (karamellisoitua tomaattikalaa)
To thit suon kho (karamellisoitua possua)
To thit bo kho (karamellisoitua nautaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti