keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Lakritsikuningatarjuustokakku suklaakakkupohjalla

Bongasin jokin aika sitten kaupasta Creme Bonjourin uusia maustettuja tuorejuustoja. Mukaani tarttuivat kuningatar- ja lakritsituorejuustot. Tein vähän aikaa sitten työkaverilleni suklaisen täytekakun ja siitä jäi tasoituspaloina 2 pyöreää kakkupohjapalaa, jotka hyödynsin tässä kakussa pohjina. Kakun tein ihan omaksi ilokseni, joten ei haitannut ollenkaan, että palat olivat muodoltaan kuperia, eihän se näy tuolta tuorejuuston seasta. Kirjoitin alle kuitenkin reseptin suklaakakkupohjalle, jos kaapista ei (yllättäen) löydykään ylimääräisiä pohjia. Tämä kakku tehtiin siis juuri niistä aineksista mitä kaapista löytyi.


Pohja:
2,25 dl vehnäjauhoja
2,25 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 dl maitoa
0,5 dl ruokaöljyä
1 dl vahvaa kahvia
1 kanamuna

Laktritsitäyte:
2 dl kuohukermaa vatkattuna
200 g Creme Bonjourin lakritsituorejuustoa
0,5 dl - 1 dl sokeria
halutessasi oman maun mukaan Urtekramin lakritsijauhetta
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Kuningatartäyte:
2 dl kuohukermaa vatkattuna
200 g Creme Bonjourin kuningatartuorejuustoa
0,5 dl - 1 dl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Valmista pohja ensiksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita kulhossa kuivat aineet sekaisin. Lisää sitten kosteat ainekset. Sekoita kauhalla tasaiseksi. Kaada kakkuvuokaan ja paista noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Kokeile cocktailtkkulla kypsyyttä kakun keskikohdasta, kakku on kypsää, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä kypsä pohja kunnolla. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan. 

Valmista sitten täytteet. Laita 6 liivatelehtä likoamaan kylmään veteen.Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi. Notkista tuorejuustot omissa kulhoissaan ja jaa kermavaahto tasaisesti molempiin tuorejuustokulhoihin. Mausta tuorejuustoseokset oman maun mukaan sokerilla (ja halutessasi lakritsijauheella).  Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja aseta toinen pohjan puolikas vuoan pohjalle. Sulata liivatelehdet pienessä kasarissa kiehuvaan veteen. Kaada puolet liivateseoksesta lakritsituorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla sekaisin. Kaada lakritsitäyte pohjan päälle. Aseta toinen pohja lakritsitäytteen päälle. Kaada loput liivateseoksesta kuningatartäytteen sekaan (voit lämmittää liivatekasaria uudelleen, jos se on ehtinyt jähmettyä). Kaada kuningatartäyte kakun päälle. Anna kakun jähmettyä vähintään pari tuntia tai yön yli. Koristele kakku halutessasi esimerkiksi karkilla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti