torstai 23. maaliskuuta 2017

Taivaallinen kanalehtikaaliwokki

Tein aivan sairaan hyvää kanalehtikaaliwokkia. Ruoka syntyi tänään taas siitä mitä jääkaapista löytyi. Paljoa siellä ei ollut muuta kuin ainekset tähän wokkiin. Wokkiin löysi tiensä pussillinen lehtikaalta, paketillinen kanafilettä, sipuli ja valkosipuli. Vähän pelotti minkälainen soppa niistä syntyisi, mutta onneksi maustekaapistani löytyi paljon pulloja mitä ravistella. Marinoin kanat ja wokkasin lehtikaalin kera. Söin sitä sitten jasminriisin kanssa, jonka päälle lorotin vielä shirachaa ja soijakastiketta.  Oikein yllätyin, kun oli niin hyvää. En ole vähään aikaan kyllä onnistunut näin hyvin. Tyypilliseen tapaan en mittaillut mitään, kun ruokaa tein, mutta kuvittelisin, että se meni jotenkin näin.


Tarvitset:
200 g lehtikaalta suikaloituna
350 g kanafilettä suikaloituna
1 sipuli kuutioituna
1 valkosipuli silputtuna
ruokaöljyä paistamiseen

1 rkl hoisinkastiketta
1 rkl makeaa soijakastiketta
2 rkl osterikastiketta
0,5 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamöljyä

Sekoita marinadin ainekset, sipulikuutiot, silputtu valkosipuli sekä kanasuikaleet. Anna marinoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia. Paista kanat kypsäksi kuumalla pannulla lorauksessa öljyä. Heitä sekaan lehtikaalisuikaleet. Kääntele seosta pannulla, kunnes kaali on kypsynyt. Voit kaataa joukkoon puoli desiä vettä, jos pannu uhkaa mennä liian kuivaksi ja kaalit kärventyä. Nauti wokki jasminriisin, soijakastikkeen ja shirachan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti