sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Sunnuntaibrunssin Focaccia

Osallistuin tänään brunssille ja lupasin leipoa sinne jotain herkkuleipää. Päätin leipoa focacciaa, koska sitä saa helposti isommallekin porukalle leivottua ja sen leivonta on suhteellisen vaivatonta, kun taikinan voi vaan sekoittaa yhtään enempää vaivaamatta. Focaccian paistoin uunipellillä.



Tarvitset:
6,5 dl vettä
0,75 rkl suolaa
1,5 rkl sokeria
13,5 dl vehnäjauhoja
1,5 pss kuivahiivaa
1 dl rypsiöljyä

Pinnalle: 
tuoretta rosmariinia
valkosipulia silputtuna
0,75 dl rypsiöljyä
0,75 dl oliiviöljyä
1,5 rkl sormisuolaa

Sekoita kulhossa 42-asteinen vesi, sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja kippaa veden sekaan. Laita juuri nousemaan 15 minuutiksi vedottomaan paikkaan, kunnes seos kuplii. Lisää sitten loput jauhot desi kerrallaan. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi. Lisää lopuksi öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada sitten leivinpaperilla vuoratulle pelille. Voit voidella leivinpaperin halutessasi öljyllä. Peitä taikina liinalla ja anna kohota tuplaksi. Painele kohonneeseen taikinaan sormella kuoppia. Voitele taikina rosmariinivalkosipuliöljyseoksella. Ripottele lopuksi päälle sormisuolaa. Paista 225 asteeessa noin 30 minuuttia, kunnes leipä on kauniin värinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti