tiistai 26. marraskuuta 2013

Nigellan lihapullat

Ohjeen Nigellan lihapulliin löysin täältä. On niin hyvä ohje, että olen sitä jo kolmesti tehnyt parin viikon sisään. Tämä ohje on siis arkistoitava. Kirjoitan ohjeen ylös niin kuin sitä itse sovelsin.



Lihapullat:
500 g sikanautajauhelihaa
1 muna
50g parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 tl kuivattua oreganoa
3 rkl korppujauhoja
mustapippuria
suolaa 

Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 tlk/ 500 g paseerattuja tomaatteja
hyppysellinen sokeria
suolaa ja pippuria
1 dl kermaviiliä (tai maito, kerma)


1. Sekoita lihapulla-ainekset taikinaksi. Jätä odottamaan kastikkeen valmistumista.
2. Kuullota pilkotut valkosipulit, sipuli ja oregano pehmeiksi voiöljyseoksessa matalalla lämmöllä.
3. Lisää paseerattu tomaatti ja noin 3/4 tölkillistä kylmää vettä. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna hautua 10 minuuttia.
4. Lisää kermaviili (maito tai kerma) kastikkeeseen. Pyörittele lihapullat kastikkeen sekaan. Anna lihapullien kypsyä rauhassa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti