keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Pekonikanarisotto

Tein risottoa tämän ohjeen inspiroimana. Oma reseptini on toteutettu taas jääkaappini sisällön mukaan. Tämä on iso annos, meidän 2 hengen taloudessa menee aika paljon ruokaa ja tykkään tehdä ruokaa niin, ettei se heti lopu. Suosittelen ohjeen puolittamista, jos syö vähänkään normaalisti tai on jopa pieniruokainen. Olen tehnyt tätä samaa risottoa kasvisversiona suppilovahveroista. On aivan yhtä herkullista kuin tämäkin versio.


Resepti:
1 pkt pekonia
300 g (marinoituja) kanasuikaleita
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
2 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
2 dl punaviiniä
1,2 l vettä
1 (lliha)liemikuutio
suolaa
pippuria
100 g parmesaania

1. Keitä vettä ja lisää sinne liemikuutio. Sekoita, kunnes kuutio on liuennut veteen kokonaan. Laita syrjään.
2.  Paista pekonit ja kanasuikaleet kypsiksi isolla paistinpannulla. Laita syrjään.
3. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä miedolla lämmöllä paistinpannulla. Lisää riisit pannulle ja nosta lämpötilaa. Kuullota riisiä, kunnes se on hiukan läpi kuultavaa.
4. Lisää pannulle punaviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää desi lihalientä ja hyppyselinen suolaa. Vähennä lämpöä hautumislämpötilaksi, hämmennä koko ajan ja anna riisin porista hiljalleen.
5. Lisää tässä vaiheessa paistetut pekonit ja kanasuikaleet riisin joukkoon. Lisää lihalientä aina desin verran, kunnes se on imeytynyt riisiin. Älä anna riisin kuivua.
6. Maistele välillä riisin kypsyysastetta. Lisää samalla makusi mukaan mausteita. Ota pannu liedeltä, kun maut ja kypsyys ovat kohdallaan. Raasta parmesaani risoton päälle. Sekoita varovasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti