Rakastan vietnamilaisia tuoreita kevätrullia tai toiselta nimeltään kesärullia. Tuoreissa kevätrullissa voi käytännössä olla mitä tahansa sisällä. Itse käärin riisipaperiin yleensä riisinuudelia, kalaa tai kanaa sekä tuoreita vihanneksia, yrttejä ja ananasta. Kevätrullat dippaan pähkinällä höystettyyn Hoisin-kastikkeeseen tai perinteiseen vietnamilaiseen nuoc mam cham:iin. Kevätrullat ovat kunnon seurusteluruokaa. Kutsu kavereita kylään, asettele täytteet pöydälle ja anna jokaisen kääriä omat rullat omilla täytteillä! :)
Hiilihydraatit:
riisipaperiaKutsu kaverit kylään! |
Esivalmistele täytteet! |
Rullaa! |
Nauti! :) |
Ananas, kurkku, porkkana, paprika, rucola... |
Hiilihydraatit:
riisinuudelia
Kastike 1:
Hoisin-kastiketta
kuorittua ja paahdettua pähkinää
ananasmehua
(tuoretta chiliä pilkottuna)
(tuoretta chiliä pilkottuna)
porkkanaa
paprikaa
salaattia
yrttejä
avokadoa
ananaspaloja
Proteiini:
Esim.
kalaa
kanaa (rintaa tai koipea)
katkarapua
1. Paahda pähkinät teflonkattilassa tai teflonpannulla ilman öljyä. Anna jäähtyä. Kuori pähkinät tarvittaessa.
taittovaraa. Aseta loput täytteet nuudelin päälle. Kääri paperi ensiksi reunoilta ja sitten pohjalta keskelle. Rullaa sitten koko rulla alareunasta lähtien ylöspäin. Dippaa valmis rulla kastikkeeseen ja nauti!
avokadoa
ananaspaloja
Proteiini:
Esim.
kalaa
kanaa (rintaa tai koipea)
katkarapua
2. Valmista kastike: Sekoita haluamaasi määrään hoisin-kastiketta ananasmehua, kunnes
kastike on tarpeeksi juoksevaa. Lisää mausteeksi murskattua paahdettua
pähkinää ja halutessasi tuoretta pilkottua chiliä. Itse jätin pähkinät erilleen pähkinäallergisen vieraani takia.
3. Kypsennä haluamasi proteiininlähde ja leikkaa sitten sopiviksi paloiksi.
3. Kypsennä haluamasi proteiininlähde ja leikkaa sitten sopiviksi paloiksi.
4. Suikaloi ja pilko valitsemasi "vihreät" sopivankokoisiksi annospaloiksi.
5. Keitä riisinuudeli.
6.
Asettele pöydälle sopivankokoisiin kulhoihin kastikkeet, nuudelit,
"vihreät" ja proteiinit. Lisää pöydälle vielä riisipaperin kastelemista
varten sopivankokoisin kulho kuumalla vedellä täytettynä. Varaa myös
jokaiselle ruokailijalle oma lautanen ja pieni kulho kastiketta varten.
7.
Ruokailu: Uita riisipaperi, aseta se lautaselle pehmentymään. Lado
ensiksi riisinuudeli riisipaperin keskisosaan suorakaiteen muotoon. Jätä
reunoille taittovaraa. Aseta loput täytteet nuudelin päälle. Kääri paperi ensiksi reunoilta ja sitten pohjalta keskelle. Rullaa sitten koko rulla alareunasta lähtien ylöspäin. Dippaa valmis rulla kastikkeeseen ja nauti!
Riisipaperi |
Riisinuudeli |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti