lauantai 23. marraskuuta 2013

Pulled Pork Birtsun tapaan

Possua rupesin valmistamaan tämän ohjeen perusteella. Ohjetta on muokattu sen mukaan mitä aineksia minulta löytyi. Neljässä tunnissa possusta tuli todella mureaa. Tuli ehkä omaan makuuni vähän liiankin makeaa possua. Puolitinkin tuohon alle kirjoitettuun reseptiin sokerimäärän. Alkuperäisessä ohjeessa oli siis desilitran verran sokeria. Possun kanssa tarjosin uunijuureksia (punajuuresta, porkkanasta, bataatista ja lantusta) sekä vuohenjuustosalaattia.



Resepti:
noin kilo kassleria (possun etuselkää)
1 rkl suolaa

Kastike:
1 dl tummaa leipäsiirappia
½ dl sekoitus ruokosokeria ja tavallista sokeria
1 dl sekoitus väkiviinaetikkaa ja vettä
1 dl soijakastiketta
1 tl  äitini tekemää chilitahnaa
1,5 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
 
4 valkosipulin kynttä murskattuna
½ dl ketsuppia
1 dl väkevää sinappia

1. Hiero suola lihan pintaan.
2. Sekoita kastikkeen ainekset lukuun ottamatta ketsuppia, sinappia ja valkosipulia.
3. Laita liha vuokaan ja kaada puolet kastikkeesta lihan päälle vuokaan.
4. Paista noin neljä tuntia uunissa 150 asteessa, kunnes liha on mureaa.
5. Anna lihan jäähtyä ja revi liha pienemmiksi palasiki kattilaan.
6. Kaada osa lihaliemestä ja loput kastikkeesta kattilaan lihojen päälle. Lisää valkosipuli, ketsuppi ja sinappi myös joukkoon. Keittele pari minuuttia ja mausta tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti