Wikipedian mukaan:
"Gimbap (kirjoitusasuja myös kimbap ja kimbab) on riisipohjainen korealaisen keittiön ruokalaji, joka muistuttaa japanilaista rullattua usean täytteen sushia eli futomakia. Sitä pidetään lounas- ja pikaruokalajina ja retkievääksi sopivana ruokana.
Sushin ja gimbapin eroksi on sanottu, että edellinen on herkkää
ja harmonista, jälkimmäinen voimakasta ja maskuliinista, ikään kuin
sushin maalaisserkku.
Gimbapilla ei ole tarkkaa reseptiä. Riisi (bap) ja täytteet kääritään nori-merilevälajista (gim)
valmistettuihin arkkeihin. Riisiin ei sekoiteta sushin tapaan
riisiviinietikkaa. Sen sijaan rullaamalla syntynyt pötkö sivellään
seesamiöljyllä ja leikataan paloiksi, joiden päälle saatetaan ripotella
seesaminsiemeniä.
Palojen täytteenä käytetään muun muassa munakassiivuja sekä raastettuja ja pikkelöityjä vihanneksia, kuten porkkanaa ja kurkkua tai kimchiä.
Sushista poiketen täytteenä ei yleensä käytetä raakaa kalaa tai
äyriäisiä. Sen sijaan rullaan saatetaan laittaa juustoa, kalakakkuja tai
lihaa, kuten kinkkua, makkaraa tai bulgogia. Palat voidaan myös sivellä munalla ja paistaa pannulla.
Tämä ruoka oli yksi Korealainen keittiö - kurssin ruoka-annoksista. Loput kurssin reseptit löydät
täältä.
 |
Pikkelöity retikka, löytyy etnisistä kaupoista
|
 |
Eomuk- kalavalmiste, löytyy etnisistä kaupoista pakastealtaasta, muistuttaa munakasta...
|
 |
Nori-merileväarkki
|