maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kasvissosekeitto

Kasvissosekeiton voi tehdä oikeastaan mistä tahansa kasviksista itse vain pitää. Keitä kasvikset kypsiksi, mausta oman maun mukaan ja soseusta sauvasekoittimella. Nauti valmiista keitosta ruisleivän tai näkkärin kera! :) Miehen kommentti tästä keitosta oli, että "Ihan kuin hernekeittoa!" :D Hyvin maistui, kun paistoin hänelle sosekeiton sekaan jauhelihaa... Tämä keitto oli vielä parempaa seuraavana päivänä yön yli jääkaapissa maustuttuaan.


Keitto:
3 porkkanaa
3 pottua
pieni kesäkurpitsa
kolmasosa isosta kukkakaalista
puolet isosta purjosta
2 kasvisliemikuutiota
100 g pippurituorejuustoa
mausteita oman maun mukaan

1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Kuutioi myös kesäkurpitsa. Leikkaa kukkakaali ja purjo pieniksi paloiksi.
2. Laita kaikki juurekset ja vihannekset sopivan kokoiseen kattilaan. Peitä vedellä, lisää liemikuutiot. Keitä kypsiksi ja pehmeiksi.
3. Lisää lopuksi tuorejuusto. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Maista ja mausta oman maun mukaan. Itse maustoin cayennepippurilla, paprikamausteella ja merisuolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti