tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kookoscurryjauhelihakeitto

Mitä tehdä, kun jääkaapista löytyy vain valkosipulia, puolikas sipuli, pakkaus jauhelihaa ja itäneitä pottuja? Noh, kolistellaan tietenkin kuivakaappia ja pakastinta ja tehdään kookoscurryjauhelihakeittoa. :) Löysin kuivamuonaosastolta pussillisen vihreää currytahnaa, kookosmaitopurkin ja tomaattipyrettä. Pakkasesta löysin sitruunaruohoa ja inkiväärin palasen. Suomalainenhan olisi tehnyt jauhelihakastiketta, mutta enhän mä sellaista osaa tehdä... Mun jauhelihakeitto näytti kyllä lopulta jauhelihakastikkeelta, jossa lilluu pottuja. Sovitaan, että se oli sitten itämainen jauhelihakastike. :D Aijai, oli hyvää karusta ulkonäöstä huolimatta. Keitto toimii varmasti myös ilman jauhelihaakin. Perunan lisäksi, olisin voinut laittaa porkkanaa, jos sitä jääkaapista olisi vaan löytynyt. Currytahnakin voi olla mielestäni minkä tahansa väristä. Joidenkin mielestä korianteri maistuu saippualta, mutta minun mielestä se kruunasi koko keiton. Omnom! :)


Löysin muuten eilen tästä kotinurkiltani (Vantaan Myyrmäestä) thaimaalaisen ruokakaupan Runrueang oli kaupan nimi. Kuinka onnelliseksi voikaan ihminen tulla itämaisesta kaupasta? Kaupassa oli suhteellisen halvat hinnat ja hyvä valikoima pieneksi puodiksi. Se on ollut siinä jo puolisen vuotta, mutta nyt vasta sain aikaan käydä siellä. Ei tarvitse enää lähteä Hakaniemeen asti hakemaan täydennystä kaappeihin. Kauppaan tulee joka torstaina heviosastolle täydennystä, mitä juhlaa! Itämaisista kaupoista saa esimerkiksi isoja pusseja ituja halvempaan hintaan kuin normimarketista. Yrtitkin ovat yleensä isompia puntteja kuin kaupassa ja paremman makuisia. Normimarketin thaibasilika ja korianteri maistuvat mielestäni saippualta, käytän niitä siis vain hätätilanteessa. Yleensä kylmäkaapista löytyy tuoretta tofuakin. Normikaupan hyllystä löytyvää pakattua tofua en suosittelisi pahimmalle vihollisellenikaan... Helsinkiläisille suosittelisin Hakaniemestä löytyviä Viivoania tai Aseanic Trading Oy:ta. Turussa asioidessani käyn yleensä China Marketissa Brahenkadulla.


Keittoainekset (3 l):
½ isosta sipulista
3 kynttä valkosipulia
400 g jauhelihaa
10 pientä pottua
pala inkivääriä
1 sitruunaruohon varsi
4 dl kookosmaitoa
140 g tomaattipyrettä
50g vihreää currytahnaa
suolaa
tuore chiliä
korianteria
kevätsipulia

1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Freesaa teflonkattilassa. Lisää jauheliha joukkoon ja paista kypsäksi.
2. Kuori halutessasi potut. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Heitä kattilaan jauhelihan päälle. Lisää myös inkivääri ja sitruunaruoho isoina paloina.
3. Täytä kattila vedellä niin, että potut peittyvät. Keitä, kunnes potut ovat kypsiä.
4. Kaada kattilasta pois sen verran keitinlientä, että saat kookosmaidon, tomaattipyreen ja vihreän currytahnan mahtumaan kattilaan.
5. Mausta keitto suolalla ja tuoreella chilillä oman makusi mukaan.
6. Ongi keitosta inkiväärin palaset ja sitruunaruohon varret ennen tarjoilua.
7. Koristele keitto korianterilla ja kevätsipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti