Minulta jäi päivällisen jäljiltä
puolikas isosta kukkakaalista keitettynä. Lauantaiyönä puolikahdentoista
aikaan nälissäni ja pitsahimoissani keksin, että voisin tehdä siitä
kukkakaalipitsaa ja upottaa siihen kaikki muut jääkaapista ja pakkasen
puolelta löytyvät jämät. Kukkakaalin kaveriksi löysin raejuustoa ja
kananmunia. Täytteiksi sain haalittua pääsiäisen jäljiltä lammapaistia,
vähän meetvurstia ja puolikkaan vihreän paprikan. Juustoa löytyi pieni
kannikka edamia ja pakkasen puolelta vielä yksi kannikka jotain
rasvaisempaa juustoa. Pohjan päälle vielä loraus ketsuppia ja päälle
vähän oreganoa. Kyllä siitä pitsa syntyi. Lämpimänä pohja oli vielä
vähän pehmoista, joten aterimia tarvittiin. Jäähtyneenä pitsan sai
leikattua ja nostettua siisteinä paloina. Tätäkin terveyshömppäruokaa
poikaystäväni söi valittamatta... :D Toisaalta tuolla pitsan päälle
ripotellulla juustolla saa kyllä kumottua tämän pitsan kaikki
terveysvaikutukset. Onpahan ainakin hitusen terveellisempää kuin
tavallinen pitsa :)
1/2 isosta kukkakaalista
2 kananmuna
200g raejuustoa
Ripaus merisuolaa
2 kananmuna
200g raejuustoa
Ripaus merisuolaa
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Survo sauvasekoittimella keitetty kaali muusiksi. Lisää raejuusto ja kananmunat sekaan, survo tasaiseksi ja mausta ripauksella merisuolaa.
3. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja
tasoita 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Laita pitsapohja kypsymään
uunin keskiosaan noin 30 minuutiksi.
4. Täytä haluamillasi täytteillä ja laita takaisin uuniin, kunnes pitsan päällä oleva juusto on saanut hyvän värin.
5. Pohja jää vähän pehmeäksi, parempi siis syödä haarukalla ja veitsellä.
5. Pohja jää vähän pehmeäksi, parempi siis syödä haarukalla ja veitsellä.
Mä käytin myös omassa pizzapohjassani raejuustoa juustoraasteen tilalla, käyttämässäni ohjeessa oli mantelijauhoja mutta itse pistin maissijauhoja.
VastaaPoistaNää "vaihtoehtoiset" pizzapohjat on kyllä välillä kivoja ja kiva kehitellä myös erilaisia pizza- ja piirakkapohjia itse.
Kiitos kommentista. Itse tykkään lukea muiden reseptejä, mutta väistämättä ne muovautuvat aina oman kaapin sisällön mukaan. :)
Poista