perjantai 18. huhtikuuta 2014

Lasagne

Taas tehtiin kaapintyhjennysruokaa. Löysin kuivakaapin kätköistä avatun paketin lasagnelevyjä ja purkin paseerattua tomaattia. Jääkaapissa oli maitoa, sipulia, valkosipulia, maitoa ja juustokäntty. Lasagnehan sinne uuniin meni sitten.


Jauhelihakastike:
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
400 g jauhelihaa
500 g paseerattua tomaattia
1 lihaliemikuutio
suolaa
pippuria
oreganoa
loraus öljyä paistamiseen

Valkokastike:
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
suolaa
pippuria

1 pkt lasagnelevyjä
100 g juustoraastetta 

1. Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia öljyssä. Heitä jauheliha sekaan ja paista kypsäksi. Mausta liemikuutiolla, suolalla, pippurilla ja oreganolla. Lisää paseerattu tomaatti. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Siirrä kastike sivuun odottamaan valkokastikkeen valmistumista.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon osa maidosta koko ajan sekoittaen. Lisää loput maidosta, kun maito ja voijauhoseos on kunnolla sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koko ajan. Kastike on valmis, kun se pulpahtelee hennosti.
3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Lado vuorotellen valkokastiketta, jauhelihakastiketta ja lasagnelevyjä vuokaan. Minun vuokani oli noin 20 cm x 30 cm. Lopeta niin, että päällimäiseksi jää valkokastike. Ripottele lasagnen pinnalle juustoraaste ja laita uuniin noin tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti