Tykästyin sen verran edellisestä Chia-vanukaskokeilusta, että päätin heti perään tehdä toisen vanukkaan mangosurvoksella. Aktiivista aikaa ei kulu kuin pari minuuttia tähän jälkiruokaan. Itselläni tuo Chia-vanukas jää aika löysäksi, jos haluat paksumpaa niin vähennä nesteen määrää tai lisää siemeniä. Käytin pakastemangokuutioita, mutta hyvin voisi käyttää myös syöntikypsää mangoa.
Chia-vanukas
2,5 - 3 dl mantelimaitoa
3 rkl chian siemeniä
(½ tl Urtekram vaniljajauhetta)
(makeutusta halutessasi)
pari kourallista pakastemangokuutioita
- Sekoita chian siemenet maidon sekaan ja annan seistä 5-10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen kunnolla uudelleen, ettei maidon sekaan jää siemenklimppejä. Sekoita halutessasi joukkoon vaniljajauhe ja makeutus. Laita jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
- Survo mango sauvasekoittimella. Tee vanukkaasta ja mangososeesta kerrosvanukas lasiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti