maanantai 28. huhtikuuta 2014

Chia-vanukasta mangolla

Tykästyin sen verran edellisestä Chia-vanukaskokeilusta, että päätin heti perään tehdä toisen vanukkaan mangosurvoksella. Aktiivista aikaa ei kulu kuin pari minuuttia tähän jälkiruokaan. Itselläni tuo Chia-vanukas jää aika löysäksi, jos haluat paksumpaa niin vähennä nesteen määrää tai lisää siemeniä. Käytin pakastemangokuutioita, mutta hyvin voisi käyttää myös syöntikypsää mangoa. 


Chia-vanukas
2,5 - 3 dl mantelimaitoa
3 rkl chian siemeniä

(½ tl Urtekram vaniljajauhetta)
(makeutusta halutessasi)
pari kourallista pakastemangokuutioita
  1. Sekoita chian siemenet maidon sekaan ja annan seistä 5-10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen kunnolla uudelleen, ettei maidon sekaan jää siemenklimppejä. Sekoita halutessasi joukkoon vaniljajauhe ja makeutus. Laita jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
  2. Survo mango sauvasekoittimella. Tee vanukkaasta ja mangososeesta kerrosvanukas lasiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti