maanantai 14. huhtikuuta 2014

Raakasuklaan perusohje

Tein viikonloppuna onnistuneesti kolmea eri makuista raakasuklaata. Kaikissa on pohjalla sama suklaamassa. Ensimäiseen erään laitoin sattumiksi mulperinmarjoja, erilaisia pähkinöitä ja rusinoita. Toisen erän maustoin kookoshiutaleilla ja chilillä (cayennepippuri). Kolmas erä maistui kookokselta ja mintulta. Tästä kokeilusta lempimakuni olivat chilikookos- ja minttukookossuklaat. Ilmeisesti nuo kookoshiulateet pehmentävät hiukan tuota tumman suklaan makua, koska tuo ensimmäinen erä maistui kitkerimmältä, vaikka  pohjana oli ihan sama suklaamassa.



Raakasuklaan perusohje:
1 dl Raakakaakaovoita raastettuna
1 dl Kylmäpuristettua kookosöljyä
1 dl Raakakaakaojauhetta
0,5 dl Lucuma-jauhetta
2 rkl Hunajaa
Ripaus suolaa


Sattumia ja mausteita oman maun mukaan:
Kardemumma
Luomukaneli
Aitoa vaniljaa
Pähkinät
Manteli
Kuivatut marjat
Kuivatut hedelmät
Kaakaonibsejä
Raastettua sitrunaan/limen/appelsiinin kuorta
Kookoshiutaleita
Aromeita (piparminttu, appelsiini)
Lakritsijuurijauhe
Chilijauhe
Soijalesitiiniä
Mitä ikinä...

Sulata rasvat vesihauteessa. Anna seoksen hieman jäähtyä, ja vatkaa mukaan ensin jauheet, sitten mausteet ja lopuksi isommat sattumat. Jaa suklaaseos muotteihin tai levitä se levyksi. Anna jähmettyä kylmässä. Säiytys jääkaapissa, jos hupenee nopeasti, muutoin pakkasessa.

3 kommenttia:

  1. Tuo noita mulle ku tuut meille! Näyttää hyviltä!

    VastaaPoista
  2. Nam, nää oli kyl hyviä! :) Yritän säästellä, syön pari vaan päivässä... :D

    VastaaPoista