torstai 26. marraskuuta 2020

Intialaiset kasviscurryt - ruokakurssi

 Kävin tänä syksynä vielä Intialaiset kasviscurryt - ruokakurssilla Vantaan aikuisopistolla. Koronan takia moni oli perunut osallistumisensa ja meitä oli vain 5 kurssilla. Edellisen johdosta myös menu oli typistetty. Tykkään paljon maustetusta ruoasta ja tällä kurssilla tehdyt ruoat olivat kaikki hyvin maustettuja. Olen haastanut itseni myös tekemään monipuolisemmin kasvisruokia, joten tämä kurssi oli siihen myös sopiva. Haasteena näissä intialaisissa ruoissa on se, että mausteita käytetään paljon ja yhdessä reseptissä saattaakin olla kivasti jopa kymmentä eri maustetta. Saat käydä tyhjentämässä koko etnisen kaupan maustehyllyn, mutta toisaalta taas, kun mausteet on kerran ostanut niin ne myös riittävät hetkeksi. Toinen haaste osaltani on, että näitä ruokia ei tehty ihan hetkessä vaan ruoat vaativat hauduttelua ja kärsivällistä odottamista. Minut tuntetavat tietävätkin, ettei kärsivällisyys ole hyveeni... Makuelämykset ovat kuitenkin sen arvoiset, että välillä voi tehdä ruokaa pidemmän kaavan mukaan. Postaan alle taas kaikki reseptit linkkeineen, myös ne, joita emme tehneet, jotta niistäkin jää reseptit talteen myöhempiä kokeiluja varten. Kurssin opettajana toimi Marika Salonen, hänen instagramiaan voi seurata täältä (@helimarika.salonen). Reseptit on suoraan kurssimateriaalista.

Kaikki ruoat, jotka teimme oli erittäin maukkaita ja ylimääräiset "kastikkeet/lisukkeet" myös todella herkullisia. Minä tein Navratan korman itsekseni sekä kävin hämmentelemässä välillä mikrossa riisiä ja 4 muuta tekivät pareittain hommia. Yksi pareista oli tehokkaampi ja he tekivät chanan sakeassa kastikkeessa, chutneyn sekä tomaattidalin. Toinen pari teki palak paneerin sekä kurkkuraidan. Nämä kaikki ruoat olivat todella herkullisia, eniten tykkäsin tuosta chanasta (perunakikhernepinaatticurry vasemmassa yläkulmassa), tomaattidalista sekä noista kahdesta lisukkeesta kurkkuraidasta ja chutneysta. Navratan korma ja palak paneerkin olivat todella maukkaita, mutta jäivät ehkä samalla ateriointikerralla vähän noiden vielä voimakkaammin maustettujen ruokien jalkoihin. Yksittäin syötyinä makuelämys olisi varmasti ollut jokaisen kohdalla erinomainen.

Reseptit:

Navratan korma

Tomaattidal

Chana sakeassa kastikkeessa (kikhernecurry)

Palak Paneer

Basmatiriisi

Kurkkuraita

Minttukorianterichutney

 

Näitä emme tällä kertaa tehneet, mutta reseptit alla: 

Intialainen sipulimasala

Aloo baingan masala

Minimaissipaprikacurry

Kasvismasala

Rajma

Chana Dal

Kaalikookoscurry (thaicurry valmiilla currytahnalla)

Korianteririisi

Tomaattisipulicachumber

Chilichutney

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti