maanantai 24. maaliskuuta 2014

Täytettyä kanaa

Jämähdättekö te koskaan samoihin resepteihin? Tein taas täytettyä kananrintaa tomaattikastikkeessa. Tykkäättekö Kievin kanasta? Ne olivat herkkuani opiskeluaikana ruokalaruoista ja maistuvat yhä edelleen työpaikan ruokalassa. Aika epäterveellisiähän ne olivat, kun leivitetyn kanan sisältä tursusi voisulaa :D Nämä täytetyt kanat ovat terveellisempi versio Kievin kanoista. Tomaattimurska pitää täytetyt kananrinnat mehukkaina ja siitä tulee hyvä kastike riisin päälle. Edelliset täytettyjen kanojen ohjeet löydät täältä ja täältä.


Täytetyt kanan rintafileet
3 isoa kanan rintafilettä
3 kynttä valkosipulia murskattuna
3 reilua ruokalusikallista rahkaa
2 reilua ruokalusikallista vihreää pestoa
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
1 prk (500 g) chilitomaattimurskaa

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Sekoita rahkasta, valkosipulista ja pestosta täyte.
3. Mausta kanat oman maun mukaan suolalla tai pippurilla. Vaihtoehtoisesti voit laittaa kanat tunniksi etukäteen suolaveteen imeytymään. Suolavesi: 3 rkl suolaa, 1 l vettä. 
4. Leikkaa rintafileisiin aukko täytettä varten. Täytä fileet täytteellä ja sulje aukot cocktail-tikuilla.
5. Laita fileet uunivuokaan täyttöaukko ylöspäin. Paista uunissa reilu puoli tuntia tai kunnes fileet ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti