lauantai 8. maaliskuuta 2014

Naistenpäivän kakkukestit

Olen jo pidemmän aikaa halunnut opetella raakakakkujen valmistusta. Raakakakkuja ei siis kypsennetä vaan ne valmistetaan mahdollisimman käsittelemättömistä aineista. Näin raaka-aineissa säilyy huikeat määrät vitamiineja, entsyymejä ja ravinteita. Raakakakkuja voi siis syödä hyvällä omallatunnolla, kohtuudella tietenkin. Raakakakut ovat täytetläisiä, ravintorikkaita, energiapommeja, joten ei niitä edes pysty syömään kerrallaan yhtä palaa enempää. Kakut ovat siis yleensä aika riittoisia. Osallistuin tänään Turussa Pure.at Latte Gourmand -kahvilan raakakakkukurssille. Purepisteen fb-sivuilla löytyy ajankohtaista tietoa kahvilan järkkäämistä workshopeista. Sain kerralla kuuden herkullisen kakun ohjeet ja pääsin itse valmistamaan Mansikka-Suklaaraakakakkua sekä Marjoilla ja hedelmillä täytettyjä Kookoskuppikakkuja.

Oliko teillä tänään näin hieno kattaus? Kuva lainattu.

Kurssin kesto oli 3 tuntia. Saimme kurssin alkuun tervetuliaismaljana raikkaan tuoreista yrteistä, päärynästä, limestä ja mantelimaidosta tehdyn smoothien. Nauttiessamme tervetuliaismaljoja kahvilanpitäjä Tytti kertoi meille raakakakkujen valmistuksesta. Maljojen tyhjennyttyä kävimme kiinni tositoimiin ja koko prosessin ajan saimme henkilökohtaista opastusta, neuvoja ja niksejä kakkujen teossa. Kakkujen valmistamiseen meni hyytymisaikoineen reilu tunti tai puolitoista. Lopuksi katoimme kakut kauniisti esille ja herkuttelimme kakkuja kahvin tai teen kera. Kurssi maksoi 45 euroa ja hintaan kuului pala jokaista kakkua. Oli kyllä hintansa väärti. Söin porkkanakakun palasen kurssilla, joten sain kotiinviemisiksi vielä 5 kakkupalaa. Illalla maistelin vielä loppuja kakkuja ensiksi poikaystäväni kanssa ja sitten vielä ystävieni kanssa. Porkkanakakku oli  poikaystäväni lempparia, ystävilleni maistuivat macasuklaakakku sekä mansikkakakku, itse taas pidin eniten kookoskuppikakuista ja mustikkakakusta. Kakkuja oli siis moneen makuun! Saan reseptit vielä perästäpäin sähköpostiini, joten eiköhän täälläkin näy pian raakakakkuohjeita tuunattuna minun makuuni. :)

Purepisteen maaliskuun smoothie, kuva lainattu.
Naistenpäivän kakkukestien menu, kuva lainattu.
Appelsiin-Macasuklaakakku
Mansikka-Suklaakakku
Lakukakku
Porkkanakakku
Mustikkakakku
Marjoilla ja hedelmillä täytetyt Kookoskuppikakut

Kahvilassa oli käytössä pari Vitamix-blenderiä, jotka ovat blendereiden aatelia... Vitamixit on varustettu 2 hv:n moottorilla, tehoa löytyy saman verran kuin pienestä moposta :D. Sillä saa soseutettua / murskattua esimerkiksi pähkinät ja jäät ilman nestettä. Rupesi tekemään mieli omaa Vitamixia, mutta mitenköhän saan perusteltua itselleni yli 600 euron arvoisen laitteen..? Omalla blenderilläni on ihan turha edes yrittää kuivien aineiden soseuttamista. Blenderilläni saa korkeintaan smoothiet soseutettua, olettaen tietenkin, että blenderissä on tarpeeksi nestettä.
Making of Mansikka-Suklaakakku, kuva lainattu.
Vitamix, kuva lainattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti