keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Tahmaiset kanansiivet

 Rakastan kanansiipiä, varsinkin niitä siipiosia en niinkään niitä nuijapäitä. Nuijapäät jätän poikaystävälleni :D Laiskuuden iskiessä ostan kaupasta niitä tulisia kanansiipiä ja herkuttelen niillä kotona. Tällä kertaa minulla oli kuitenkin iso satsi marinoimattomia kanansiipiä pakkasessa, joten päätin itse marinoida siipeni. Tein tahmaisia kanansiipiä tämän reseptin innoittamana. Nämä maistuivat todella hyvin poikaystävälleni, joka ei normaalisti välitä kanansiivistä. Kuulemma hirveästi kaluamista ja ei juuri ollenkaan syötävää.


Marinadi:
3 valkosipulin kynttä silputtuna
pieni pala tuoretta inkivääriä silputtuna
1/4 dl ruokosokeria
3 rkl hunajaa
2 rkl balsamicoa
1/4 dl soijakastiketta
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1/4 dl seesamöljyä
1 pieni tuore chili silputtuna

1 kg kanansiipiä
kevätsipulia silputtuna
paahdettua cashew-pähkinää
tuoretta chiliä silputtuna
1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
2. Nosta kanan siivet marinadin sekaan ja sekoita kunnolla. Anna marinoitua pari tuntia jääkaapissa.
3. Nosta siivet pois marinadista.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista siipiä uunissa leivinpaperin päällä noin 20 minuuttia, kunnes siivet ovat melkein kypsiä.
5. Laita marinadi kattilaan ja keittele sitä kokoon noin 10-15 minuuttia tai kunnes se on paksua ja tahmaista.
6. Sivele karamellisoitua marinadia siiville ja laita takaisin uuniin 10 minuutiksi.
7. Asettele kanansiipiä riisiannoksen kylkeen ja ripottele päälle silputtua kevätsipulia, chiliä ja cashew-pähkinää koristeeksi.

4 kommenttia:

  1. Tästä setistä riitti Henkalle kahdeksi päiväksi. Oli hyvää molempina päivänä. Inkivääri, chili, suolainen ja makea, ihana makuyhdistelmä! :)

    VastaaPoista
  2. Herkkua! Pitää varmaan pyytää äidiltä marinoimattomia kanansiipii mullekin.... tosin inkiväärin voisin jättää pois..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henkka ei edes huomannut, että oli inkivääriä. Ei se juuri maistu, kun sitä tulee aika vähän.

      Poista