sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kaapin tyhjennys porkkanakakku

Jääkaapista löytyi mascarponea ja porkkanapussin jämät. Johonkin ne piti upottaa, joten tein päätin tehdä porkkanakakkua. "Maalla" taas olin, joten piti taas vähän soveltaa, jotta sai kakun kaikki ainekset kasaan. Sokerina käytin seosta ruokosokerista ja tavallisesta sokerista. Öljynä minulla oli seos oliivi-, rypsiöljyn pullojen pohjista ja 1 ruokalusikallinen kookosöljyä. Vähän olin skeptinen tuon oliiviöljyn suhteen. Kuka edes laittaa kakkuun oliiviöljyä? Ilmeisesti minä, kun muutakaan ei ollut... Tein kakun pieneen noin litran vetoiseen sydämen muotoiseen vuokaan. Täytteen tein mascarponesta, tomusokerista ja kookosöljystä. Kuka tykkää Bounty-patukasta? Täytteestä tuli aivan Bounty:n makuinen :) Toki kookosöljyn voi korvata voillakin. Juuri, kun kakku tuli ulos uunista, niin mies muisti, että seuraavana päivänä olisi appiukon syntymäpäivät. Mikä tuuri, ei tarvinnut itse syödä kokonaista kakkua. :D


Porkkanakakku:
3 pientä munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
4 dl raastettua porkkanaa
1 pieni pala raastettua inkivääriä
2 dl öljyä
 
250 g mascarponea
1-2 dl tomusokeria
sitruunamehua
100 g ekstraneitsyt kookosöljyä
murskattua karamellisoitua pähkinää

1. Vatkaa munat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet ja sekoita ne taikinan joukkoon.
3. Raasta porkkanat ja inkiväärin palanen. Sekoita taikinan joukkoon.
4. Lisää öljy taikinan sekaan ja sekoita kunnolla.
5. Paista kakkua 200 asteessa puolisen tuntia. Kokeile kypsyyttä cocktail-tikulla.
6. Anna jäähtyä kunnolla, kumoa ja halkaise kahtia.
7. Valmista kuorrute. Sekoita mascarponen sekaan tomusokeria ja sitruunamehua oman makusi mukaan. Lisää lopuksi sulatettu ekstraneitsyt kookosöljy.
8. Levitä puolet täytteestä kakun väliin ja loput kakun päälle. Koristele pähkinöillä. Huomaa, että kookosöljy kovettuu alle huoneenlämmössä. Kakun voikin ottaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua esille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti