perjantai 27. helmikuuta 2015

Hävikistä herkuksi: Jauhelihapapuquesadillat

Tein muutama päivä sitten Chili con carnea, ei mitään erikoista siinä reseptissä (jauhelihaa, tomaattimurskaa, papua, sipulia, valkosipulia). Sitä tuli iso pannullinen. Pari päivää söimme sitä, mutta nyt ei jaksa enää. Päätin siis tuunata tuota jauhelihamössöä. Julistin jo miehelleni, että tänään on Hävikistä herkuksi -päivä. Jauhelihakastike jalostui quesadilloiksi. Quesadillat ovat meksikolaisia paistettuja tortillalättyjä, joiden välistä löytyy juustoa ja käytännössä mitä tahansa muuta sinne haluaakin sitten laittaa. Tällä kertaa lainasin Chocochilin vegaaniruokablogista mustapapuquesadillan reseptiä. Reseptiä on tuunattu oman kaapin jämiin sopivaksi. Aijai, eipä ole vanha jauhelihakastike maistunut ikinä näin hyvältä! :)


Tarvitset:
Chili con carnen jämät (n. 200 g)
1 prk mustapapuja (n. 230 g)
1 pkt tortillalättyjä
reilu 100 g juustoraastetta
½ pieni avokado
½ limen mehu
1 tl juustokuminaa
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Huuhtele ja valuta pavut. Murskaa kulhossa haarukalla ja sekoita kuutioitu avokado, mausteet, juustoraaste sekä jauhelihakastikkeen jämät joukkoon. Kuumenna pannu, lisää hiukan öljyä paistamista varten. Levitä lätyn päälle täytettä ja laita toinen lätty kanneksi. Paista pannulla kummaltakin puolelta, kunnes lätty on saanut hiukan väriä pintaan.

torstai 26. helmikuuta 2015

Taatelikakku

Tämä kakku on isäni suurinta herkkua. Oikeastaan kaikki kuivakakut ovat isäni herkkua. Minäkin pidän tästä kakusta, vaikka en itse perusta kuivakakuista. Olen tehnyt tätä kakkua valehtelematta varmaankin 10 kertaa.  Siskoni Maria on hyvin nirso makeiden herkkujen suhteen. Hän kuitenkin rakastui tähän kakkuun. Oli kuulemma todella maukas ja mehukas. Hän söi kakkua iltapalaksi ja aamupalaksi ison maitolasillisen kera. Oli kuulemma maailman parasta! :D Pakko tämä resepti on siis tallentaa tänne arkistoon. Kokeilemisen arvoinen resepti! Ohje on alunperin täältä. Tämä kakku on parasta, vasta päivän tai kahden päästä leipomisesta, kuten kuivakakut yleensäkin.


Minulla ei ollut täällä maalla jostain syystä perinteistä kuivakakkuvuokaa. Tein reseptin tuplana, jonka jaoin kahteen vuokaan. Toiseen isompaan, halkaisijaltaan 26 cm, irtopohjavuokaan ja toisen pienempään sydämenmuotoiseen vuokaan. Muutenkin teen yleensä tämän kakun tuplana isälleni. Hänellä on tapana leikata kakku sopiviin paloihin ja pakastaa ne. Joka päivä hän nauttii palasen kakusta ja hetken päästä se onkin jo loppu...


Ainekset:
250 g (1 pkt) kuivattuja kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g voita tai leivontamargariinia
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä/maustamatonta jogurttia/piimää
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
voita ja korppujauhoja vuokaan

1. Murra pakatut taatelit pieniksi paloiksi ja keitä ne pehmeiksi vedessä. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kermaviili. Sekoita ruokasooda jauhoihin ja lisää taikinaan. Kaada taateli-voiseos joukkoon kahdessa osassa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan (noin 22 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa folioon käärittynä ja sopii hyvin pakastettavaksi.

tiistai 24. helmikuuta 2015

Pho-keitto

Vietnamilainen ruoka on ihan parasta. Voi olla, että syntyperäni takia olen hiukan puolueellinen, mutta niin se vain on. Alusta asti keitetty lihaliemi, tuoreet yrtit, riisinuudeli ja sitruuna/lime, siitä on Pho-keitto tehty. Tämän keiton tein ystäväni kanssa töiden jälkeen. Pho-keittoa ei hosumalla tehdä. Keiton muhiessa jäi paljon aikaa tyttöjen jutuille. Pho-keiton reseptin löytyy blogista jo aiemmin kirjoitettuna. Sieltä minäkin käyn aina lunttaamassa reseptin. :D Vaihekuvia löydät täältä.

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Minttusuklaajuustokakku

Rakastan juustokakkuja. Tällä kertaa tein minttusuklaajuustokakkua Oreo-pohjalla ja After Eight -suklaatäytteellä. Itselläni oli Oreo-keksejä ulkomaantuliaisina, mutta ne voi hyvinkin korvata esim. Domino tai Dops -kekseillä. Pirkallakin taitaa olla jotain vastaavaa keksiä. After Eigth:inkin voi korvata, vaikka Pätkiksellä, jos siitä tykkää enemmän. Itsehän upotin tähän kakkuun niitä joulusuklaita. :D Tämäkin herkku väännettiin yhdessä Rosan kanssa. Tämä kakku oli ihanan raikas juustokakku. Kakku tuhottiin illanistujaisissamme viiden henkilön toimesta. Pieni pala jäi, mutta eiköhän sekin melko pian häviä...


Pohja:
200 g Oreo-keksejä
50 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
0,5 dl maitoa
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
(piparminttuöljyä tai -esanssia)
(vihreää nestemäistä väriainetta)
100 g After Eight -suklaata
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä


1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Koneella: Sekoita keksit ja voi monitoimikoneessa, kunnes ne ovat menneet hyvin sekaisin. Käsin: Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Painele keksipohja leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
3. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja maito. Sekoita joukkoon kermavaahto. Mausta halutessasi tässä vaiheessa varovaisesti oman maun mukaan piparminttuöljyllä tai -esanssilla. Maistele aina välillä. Lisää joukkoon myös nestemäistä vihreää väriainetta, tämä ei ole pakollista.
4. Lisää joukkoon pilkotut suklaat, kun täyte on sopivan makuista. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi ja sekoita 2 rkl kiehuvaan veteen. Kaada seos ohuena vanana täytteen joukkoon koko ajan täytettä sekoittaen. Kaada täyte lopuksi keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai koko yön yli.
5. Koristele halutessasi tarjoiluvaiheessa puolikkailla After Eight:in palasilla.

lauantai 21. helmikuuta 2015

Pullaa pikkusiskon kanssa

Pikkusiskoni Rosa viettää hiihtolomaa ja tuli luokseni viikonloppukylään. Teimme Rosan kanssa pullaa sillä perinteisellä reseptilläni. Tällä kertaa käytin täytteessä vain fariinisokeria, normaalisti minulla on ollut sokerin ja fariinisokerin sekoitus.

torstai 19. helmikuuta 2015

Raakakakkukurssi (Greenstreet)

Kävin eilen Greenstreetin järjestämällä raakakakkukurssilla. Kurssilla tehtiin basilikasuklaa-, puolukkakinuski- ja mustikkasuklaaraakakakut. Kurssi järjestettiin heidän uusissa tiloissaan Kalliossa. Kurssin kesto oli kolme tuntia. Teimme kakut 3-4 hlö:n ryhmissä, jokaiselle ryhmälle tuli oma kakku tehtäväksi. Meidän ryhmä sai tehdä mustikkakakun. Näistä kolmesta kakusta tykkäsin eniten puolukkakinuskikakusta. Kakussa oli ohut ja rapea keksimäinen pohja, täyte oli makea ja koristeena olleet puolukat toivat ihanaa kirpeyttä makean vastapainoksi. Basilikasuklaakakku oli aika minttusuklaamainen. Kakku maistui mielestäni ihan Jacky-makupalalta :D Oli siis herkkua. Mustikkasuklaakakku oli taas aika tuhti suklaapläjäys, ei sekään pahaa ollut, mutta nuo 2 edellistä oli parempia. Maistoin vähän jokaisesta kakkupalasta kurssilla ja loput vein kotiin miehelleni maistettavaksi. Hän suhtautuu vähän skeptisesti näihin minun superkokeiluihin ja raakajuttuihin, mutta kakut olivat niin maittavia, että hyvin upposi hänellekin! :)



Aiemmin olen käynyt Purepisteen raakakakkukurssilla Turussa, nykyisin kahvilan nimi on Purefoodin. Siellä järjestetään raakakakkukurssien lisäksi raakasuklaa- ja smoothiekursseja. Kannattaa käydä katsomassa Purefoodin:in facebook-sivuilta seuraavaksi järkättävät kurssit, jos kiinnostusta on.  Purepisteen raakakakkukurssista kirjoittelin täällä. Greenstreetin kakkukurssin lisäksi olen käynyt heidän täytettyjen suklaiden raakasuklaakurssilla. Siellä tehtiin raakasuklaanamusia erimakuisilla täytteillä. Täytesuklaakurssista kirjoittelin täällä. Jos ei jaksa itse näpertää raakaherkkuja niin kannattaa käydä herkuttelemassa Kallion Ruplassa, Helsingin keskustassa Be Good -Welness Barissa tai Hymyssä, teekuppila Chotto Matte:ssa, Turussa Purefoodin:issa. Kakkuja saa myös Pur -hyvinvointikaupasta ja Turun ja Helsinginkeskustan Ruohonjuurista.

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Limejuustokakku gluteenittomalla kaurapohjalla

Tein illanistujaisiimme gluteenitonta limejuustokakkua. Pohjan paistoin uunissa gluteenittomista kaurahiutaleista. Reseptin pohjaan lainasin Beach House Kitchen -blogista. Täyte on se itselleni vakiintunut ja perinteinen tuorejuustotäyte, joka on aiemminkin esiintynyt täällä blogissa mangojuustokakun ja mansikkajuustokakun yhteydessä. Tällä kertaa en tehnyt erikseen kiillettä vaan kuorrutin kakun itsetehdyllä limecurdilla. Valmista limecurdia saa myös kaupasta hillo-osastolta. Suosittelen tekemään sen kuitenkin itse, jos vaan jaksaa. Ei ole vaikeaa. Kakku maistui raikkaalta, kirpeä kuorrutus sopi hyvin yhteen makean täytteen kanssa. Pohja maistui pehmeältä kaurakeksiltä. Kakku katosi illan aikana kuuden aikuisen toimesta :)


Pohja:
50 g voita
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,75 dl ruokosokeria
1 rkl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna

Täyte:
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl sokeria
0,5 tl aitoavaniljajauhetta (Urtekram)
2,5 rkl limenmehua
3 dl kuohukermaa

Kuorrutus:
2 dl (itsetehtyä) limecurdia

Aloita kakku kuorrutuksen teolla, jos aiot tehdä itse limecurdin. Reseptin löydät täältä.

Pohja: Pingota halkaisijaltaan 21 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sulata kulhossa voi ja sekoita joukkoon kaikki loput pohjan ainekset. Levitä taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja paista esilämmitetyssä uunissa 8 minuuttia. Jäähdytä kunnolla.

Täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen liottumaan. Pehmitä tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljajauhe ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon myös vaahdotettu kermavaahto. Purista liivatteesta ylimääräiset nesteet pois ja sekoita joukkoon 2 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita, kunnes liivate on liuennut kokonaan. Kaada liivateseos juustotäytteen joukkon ja sekoita tasaisesti. Levitä täyte nopeasti jäähtyneen pohjan päälle ja jätä vähintään 4 tunniksi tai yön yli hyytymään jääkaappiin.

Kuorrutus: Kuorruta kakku ennen tarjoilua limecurd -tahnalla.


lauantai 14. helmikuuta 2015

Rocky Road Brownies

14-vuotias pikkusiskoni Rosa teki Martha Stewartin reseptillä Rocky Road Browniesia. Hän teki reseptin puolintoistakertaisena, jotta kaikille kavereille riittäisiä syötävää. Leikkasi itselleen pienen palan ja totesi, että puolet palasta olisi riittänyt. Tuli kuulemma ällömakeeta! :D Käännän alle reseptin sen kokoisena kuin se alunperinkin oli. Pähkinät sisko korvasi keksinmurusilla ja reseptin suklaamäärää hän vähensi kolmanneksella.




Ainekset:
110 g suolatonta voita pieninä nokareina
340 g suklaahippuja
1,7 dl sokeria
1,7 dl tummaa sokeria
0,5 tl suolaa
2 isoa munaa
1,75 dl vehnäjauhoa
2,4 dl minivaahtokarkkeja
1,7 dl rouhittua omavalintaista pähkinää

Laita uuni 175 asteesen lämpiämään. Voitele 20 cm:n vuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Sulata 2,4 dl suklaata ja voi vesihauteessa. Sekoita joukkoon sokerit, suola, munat ja lopuksi jauhot. Levitä taikina vuokaan ja paista uunissa puolisen tuntia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Tikkuun saa jäädä hieman tahmaa. Levitä loput suklaahipusta, vaahtokarkit ja pähkinät taikinan päälle ja paista vielä 5 minuuttia. Jäähdytä kunnolla ja leikkaa 16 palaan.

perjantai 13. helmikuuta 2015

Gluteenittomat karjalanpiirakat

Halusin kokeilla gluteenittomien karjalanpiirakoiden valmistusta, kun minulla oli sopivasti riisipuuroa keitettynä. Ainon blogista löysin reseptin. Puolitin alkuperäisen ohjeen, koska mieheni oli syönyt jo puolet riisipuurokattilasta... Piirakoista tuli kyllä hyviä, vaikkei ulkonäkö ole häävi. Tarvii vissiin tuota rypyttämistä vielä opetella :D


Taikina:
1 dl lämmintä vettä
0,5 tl psylliumia
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl tattarijauhoa
hyppysellinen suolaa
2 - 3 rkl ruokaöljyä

Sekoita psyllium lämpimän veden joukkoon ja anna turvota vartin ajan. Sekoita sitten loput ainekset veteen. Muotoile taikina halkaisijaltaan 3 cm paksuksi pötköksi ja leikkaa 2 - 3 cm:n palasia ja pyöritä ne palloiksi. Kauli hyvin jauhotettu pallo piirakkapulikalla pyöreäksi, lisää liiskan taikinan keskelle riisipuuroa ja rypytä reunat. Paista piirakat 225 asteessa, kunnes piirakat ovat saaneet kauniin värin pintaan. Halutessasi voit kastella/voidella piirakat voi-vesiseoksella (30-50 g voita, 1,5 dl vettä). 

torstai 12. helmikuuta 2015

Riisipuuro

Keitinpä miehelleni riisipuuroa, koska punainen maito oli menossa vanhaksi. En edes muista koska olen viimeksi riisipuuroa keitellyt. Hyvältä kuulemma maistui. Eipä kai tuota riisipuuroa voi hirveän pahasti tyriä. Puuron hän söi myskikurpitsakeiton jälkiruokana sokerin ja kanelin kera. :)

Ainekset:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l täysmaitoa
vajaa 1 tl suolaa

Kiehauta vesi kattilassa ja kaada riisit sekaan. Keitä riisiä pari minuuttia ja lisää sitten joukkoon maito. Anna maidon kiehua hiljalleen välillä sekoittaen. Puuron pitäisi valmistua reilun puolen tunnin aikana. Sekoita suola valmiin puuron joukkoon.

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Kasvisruokakeskiviikko: Myskikurpitsakeitto

Ostin viikonloppuna ison myskikurpitsan ja tänään sain vihdoin tehtyä siitä keittoa. Mieheni totesi, että "Kyllä nyt miestä koetellaan...", kun kuuli päivän menusta :D Tein keiton samalla reseptillä kuin viimeksikin. Tällä kertaa lisäsin mukaan vielä yhden pilkotun chilin tuomaan vähän potkua. Söimme keiton raejuustolla höystettynä. Pitäähän sitä proteiinit jostain saada. Keitto maistui kaikesta huolimatta myös miehelleni.



Resepti

tiistai 10. helmikuuta 2015

Kookoskanapata uunissa

Tein uunissa helppoa kookoskanapataa. Lado kaikki ainekset vaan pataan ja pistä sitten uuniin 175 asteeseen pariksi tunniksi. Puolessavälissä voi padan aineksia vähän lusikalla käännellä. Ei ole niin nuukaa! :) Tämän helpompaa ruoanlaittoa ei voi olla. Eipä tarvi pariin päivään tehdä ruokaa :D. Aiemminkin olen tehnyt tätä. Alle listasin tämän kertaiset ainekset.


Ainekset:
maustamattomia kanafileitä pilkottuna
pilkottua chiliä
pilkottua valkosipulia 
pilkottua sipulia
suola
kurkumaa
vindaloo currytahnaa
tölkki tomaattimurskaa
tölkki kookosmaitoa
ananaspaloja
perunaa lohkottuna
porkkanaa lohkottuna

maanantai 9. helmikuuta 2015

Lime Curd -tahna

Oli pakko kokeilla Lime curdin tekoa, kun kaikki muutkin tekee tai on tehneet sitä. Itse tulen vaan pari vuotta jälkijunassa. :D Valitsin netistä sellaisen reseptin, jossa käytettiin kokonaisia kananmunia. Kopioin reseptin alle. Yleensä noihin curdeihin käytetään ylijäämä keltuaiset, mutta minulla ei ollut tällä kertaa keltuaisia. Tahnaa voi käyttää leivonnaisissa ja jälkkäreissä tai esim. paahtoleivän päällä. Mieheni söi tahnaa gluteenittomien vohveleiden kera. Pirtsakka vaihtoehto hillolle! :)



Ainekset:
2 munaa
2 dl sokeria
1- 1,5 dl limetin mehua (5 limetin mehut)
75 g voita

Vatkaa munat, sokeri ja mehu paksupohjaisessa kasarissa sekaisin. Kuumenna liedellä miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Älä anna kiehua! Lisää kylmä voi pieninä paloina ja sekoita, kunnes tahna on pehmeän kermaista ja tasaista. Tahna on tässä vaiheessa juoksevaa, mutta jähmettyy jäähtyessään. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Tahna säilyy parisen viikkoa.

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Gluteenittomat vohvelit

Yhtäkkiä rupesi tekemään mieli vohveleita. En ole ikinä aiemmin tehnyt vohveleita, saatikka sitten gluteenittomia vohveleita. Ei auttanut muu kuin pistää Google laulamaan. Löysin Inspiratikka-blogista gluteenittomien vohveleiden ohjeen.


Ainekset:
50 g rasvaa (margariinia, voita tai öljyä)
5 dl maitoa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
(itselläni seos kookosjauho, täysjyvä kaurajauho, riisijauho 1:1:2)
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sekoita taikina ja anna turvota puoli tuntia. Paista vohvelit kullankeltaisiksi ja tarjoa heti mieluistesi lisukkeiden kera.

tiistai 3. helmikuuta 2015

Gluteeniton pitsapohja

Minulla on ollut säännöllisen epäsäännöllisesti vatsa sekaisin aina parin päivän välein. Neljän viikon ajan olen ollut ravintoterapeutin ehdotuksesta gluteenittomalla ruokavaliolla. Hyvin on gluteeniton auttanut, vatsa on toiminut paremmin kuin koskaan. Tänään tein ensimmäistä kertaa gluteenittoman pitsapohjan. Yleensä teen pannupitsatyyppisesti paksupohjaisia pitsoja. Tällä kertaa kaulin taikinan ohkaiseksi. Voit käyttää mitä tahansa gluteenitonta jauhoseosta. Itse käytin niitä jauhoja mitä minulla sattui olemaan kaapin perukoilla. Ihanan rapsakka tuli tämän pitsan pohjasta, jos vaan jaksoi tarpeeksi hartaasti paistaa. Paistoin ensiksi toisen puoliskoni pitsan ja sitten vasta oman pitsani. Miehen tuomio oli, että normipohja on parempaa. Täytyy kyllä myöntää, että kyllähän tämä pohja terveelliseltä maistui, mutta ei se silti pahaa ollut! :D Toisaalta mukava syödä ilman pelkoa siitä, että seuraavana päivänä on vatsa ihan löysällä...


Ainekset:
25 g tuorehiivaa
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
2 rkl öljyä
5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
(3 dl tattari, 1,5 dl maissi, 1 dl täysjyväkaura)

Murenna hiiva lämpimään veteen. Lisää loput ainekset. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Nostata taikinaa lämpimässä paikassa. Kauli taikina yhdeksi pellinkokoiseksi paksupohjaiseksi pitsaksi tai 2 pyöreäksi ohueksi pitsaksi, lisää jauhoja tarvittaessa. Täytä lempitäytteilläsi ja paista uunissa 225 asteessa, kunnes juuston pinta on saanut vähän ruskeaa väriä.  

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Raakasuklaakurssi: Täytetyt raakasuklaat

Kävin eilen Greenstreetin järjestämässä Raakasuklaa Workshop 2.0:ssa. Kurssi pidettiin uusissa tiloissa Helsingin Kalliossa. Kurssilla tehtiin täytettyjä raakasuklaakonvehteja. Etukäteisvaatimuksia ei ollut, mutta helpotti hommia, jos oli aikaisemmin tehnyt raakasuklaata. Aikaa kurssilla meni reilut pari tuntia. Kurssilla tehtiin 4 eri täytettyä suklaata: minttua, inka-appelsiinia, lakrsitsia ja mansikkaa. Ryhmiä/pareja oli 4 ja jokainen ryhmä teki oman suklaansa. Minä tein ystäväni Jennin kanssa minttutäytesuklaata. Noista neljästä minttu- ja inka-appalsiinitäytteet olivat omaan makuuni parhaita.

Täytetyn suklaan tekemisessä on omat haasteensa. Tässä pari niksiä: laita silikoninen suklaamuotti etukäteen pakkaseen. Ota muotti pakkasesta ja kaada valmiiksi sekoitettu raakasuklaamassa vuokaan niin, että kaikki kolot täyttyvät reunaan asti. Kaada suklaa takaisin kulhoon ja vie muotti nopeasti takaisin pakkaseen. Toista tarvittaessa. Suklaamassan pitää olla tarpeeksi täyteläistä ja paksua, jotta se pysyy reunoilla ja ei valu suoraa pohjaan. Täytä sitten suklaalla vuoratut kolot täytenokareella ja kaada lopuksi kolo vielä täyteen raakasuklaamassaa. Pakasta ja nauti! :)

En ole itse aikaisemmin tehnyt raakasuklaata täytteellä. Omat suklaani ovat olleet ihan perussuklaata erimaksuisilla sattumilla. Täytetyn suklaan tekeminen tuntui aika vaivalloiselta tavallisen suklaan tekemiseen verrattuna, mutta oli se sen arvoista. Alla on vielä kännykkäkameralla otettuja kuvia kurssilta. Ne kuvat, joissa näkyy tekemisen meininkin on ystäväni Jennin ottamia kuvia.