maanantai 9. helmikuuta 2015

Lime Curd -tahna

Oli pakko kokeilla Lime curdin tekoa, kun kaikki muutkin tekee tai on tehneet sitä. Itse tulen vaan pari vuotta jälkijunassa. :D Valitsin netistä sellaisen reseptin, jossa käytettiin kokonaisia kananmunia. Kopioin reseptin alle. Yleensä noihin curdeihin käytetään ylijäämä keltuaiset, mutta minulla ei ollut tällä kertaa keltuaisia. Tahnaa voi käyttää leivonnaisissa ja jälkkäreissä tai esim. paahtoleivän päällä. Mieheni söi tahnaa gluteenittomien vohveleiden kera. Pirtsakka vaihtoehto hillolle! :)



Ainekset:
2 munaa
2 dl sokeria
1- 1,5 dl limetin mehua (5 limetin mehut)
75 g voita

Vatkaa munat, sokeri ja mehu paksupohjaisessa kasarissa sekaisin. Kuumenna liedellä miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Älä anna kiehua! Lisää kylmä voi pieninä paloina ja sekoita, kunnes tahna on pehmeän kermaista ja tasaista. Tahna on tässä vaiheessa juoksevaa, mutta jähmettyy jäähtyessään. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Tahna säilyy parisen viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti