sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Minttusuklaajuustokakku

Rakastan juustokakkuja. Tällä kertaa tein minttusuklaajuustokakkua Oreo-pohjalla ja After Eight -suklaatäytteellä. Itselläni oli Oreo-keksejä ulkomaantuliaisina, mutta ne voi hyvinkin korvata esim. Domino tai Dops -kekseillä. Pirkallakin taitaa olla jotain vastaavaa keksiä. After Eigth:inkin voi korvata, vaikka Pätkiksellä, jos siitä tykkää enemmän. Itsehän upotin tähän kakkuun niitä joulusuklaita. :D Tämäkin herkku väännettiin yhdessä Rosan kanssa. Tämä kakku oli ihanan raikas juustokakku. Kakku tuhottiin illanistujaisissamme viiden henkilön toimesta. Pieni pala jäi, mutta eiköhän sekin melko pian häviä...


Pohja:
200 g Oreo-keksejä
50 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
0,5 dl maitoa
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
(piparminttuöljyä tai -esanssia)
(vihreää nestemäistä väriainetta)
100 g After Eight -suklaata
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä


1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Koneella: Sekoita keksit ja voi monitoimikoneessa, kunnes ne ovat menneet hyvin sekaisin. Käsin: Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Painele keksipohja leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
3. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja maito. Sekoita joukkoon kermavaahto. Mausta halutessasi tässä vaiheessa varovaisesti oman maun mukaan piparminttuöljyllä tai -esanssilla. Maistele aina välillä. Lisää joukkoon myös nestemäistä vihreää väriainetta, tämä ei ole pakollista.
4. Lisää joukkoon pilkotut suklaat, kun täyte on sopivan makuista. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi ja sekoita 2 rkl kiehuvaan veteen. Kaada seos ohuena vanana täytteen joukkoon koko ajan täytettä sekoittaen. Kaada täyte lopuksi keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai koko yön yli.
5. Koristele halutessasi tarjoiluvaiheessa puolikkailla After Eight:in palasilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti