tiistai 3. helmikuuta 2015

Gluteeniton pitsapohja

Minulla on ollut säännöllisen epäsäännöllisesti vatsa sekaisin aina parin päivän välein. Neljän viikon ajan olen ollut ravintoterapeutin ehdotuksesta gluteenittomalla ruokavaliolla. Hyvin on gluteeniton auttanut, vatsa on toiminut paremmin kuin koskaan. Tänään tein ensimmäistä kertaa gluteenittoman pitsapohjan. Yleensä teen pannupitsatyyppisesti paksupohjaisia pitsoja. Tällä kertaa kaulin taikinan ohkaiseksi. Voit käyttää mitä tahansa gluteenitonta jauhoseosta. Itse käytin niitä jauhoja mitä minulla sattui olemaan kaapin perukoilla. Ihanan rapsakka tuli tämän pitsan pohjasta, jos vaan jaksoi tarpeeksi hartaasti paistaa. Paistoin ensiksi toisen puoliskoni pitsan ja sitten vasta oman pitsani. Miehen tuomio oli, että normipohja on parempaa. Täytyy kyllä myöntää, että kyllähän tämä pohja terveelliseltä maistui, mutta ei se silti pahaa ollut! :D Toisaalta mukava syödä ilman pelkoa siitä, että seuraavana päivänä on vatsa ihan löysällä...


Ainekset:
25 g tuorehiivaa
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
2 rkl öljyä
5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
(3 dl tattari, 1,5 dl maissi, 1 dl täysjyväkaura)

Murenna hiiva lämpimään veteen. Lisää loput ainekset. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Nostata taikinaa lämpimässä paikassa. Kauli taikina yhdeksi pellinkokoiseksi paksupohjaiseksi pitsaksi tai 2 pyöreäksi ohueksi pitsaksi, lisää jauhoja tarvittaessa. Täytä lempitäytteilläsi ja paista uunissa 225 asteessa, kunnes juuston pinta on saanut vähän ruskeaa väriä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti