perjantai 27. helmikuuta 2015

Hävikistä herkuksi: Jauhelihapapuquesadillat

Tein muutama päivä sitten Chili con carnea, ei mitään erikoista siinä reseptissä (jauhelihaa, tomaattimurskaa, papua, sipulia, valkosipulia). Sitä tuli iso pannullinen. Pari päivää söimme sitä, mutta nyt ei jaksa enää. Päätin siis tuunata tuota jauhelihamössöä. Julistin jo miehelleni, että tänään on Hävikistä herkuksi -päivä. Jauhelihakastike jalostui quesadilloiksi. Quesadillat ovat meksikolaisia paistettuja tortillalättyjä, joiden välistä löytyy juustoa ja käytännössä mitä tahansa muuta sinne haluaakin sitten laittaa. Tällä kertaa lainasin Chocochilin vegaaniruokablogista mustapapuquesadillan reseptiä. Reseptiä on tuunattu oman kaapin jämiin sopivaksi. Aijai, eipä ole vanha jauhelihakastike maistunut ikinä näin hyvältä! :)


Tarvitset:
Chili con carnen jämät (n. 200 g)
1 prk mustapapuja (n. 230 g)
1 pkt tortillalättyjä
reilu 100 g juustoraastetta
½ pieni avokado
½ limen mehu
1 tl juustokuminaa
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Huuhtele ja valuta pavut. Murskaa kulhossa haarukalla ja sekoita kuutioitu avokado, mausteet, juustoraaste sekä jauhelihakastikkeen jämät joukkoon. Kuumenna pannu, lisää hiukan öljyä paistamista varten. Levitä lätyn päälle täytettä ja laita toinen lätty kanneksi. Paista pannulla kummaltakin puolelta, kunnes lätty on saanut hiukan väriä pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti