perjantai 13. helmikuuta 2015

Gluteenittomat karjalanpiirakat

Halusin kokeilla gluteenittomien karjalanpiirakoiden valmistusta, kun minulla oli sopivasti riisipuuroa keitettynä. Ainon blogista löysin reseptin. Puolitin alkuperäisen ohjeen, koska mieheni oli syönyt jo puolet riisipuurokattilasta... Piirakoista tuli kyllä hyviä, vaikkei ulkonäkö ole häävi. Tarvii vissiin tuota rypyttämistä vielä opetella :D


Taikina:
1 dl lämmintä vettä
0,5 tl psylliumia
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl tattarijauhoa
hyppysellinen suolaa
2 - 3 rkl ruokaöljyä

Sekoita psyllium lämpimän veden joukkoon ja anna turvota vartin ajan. Sekoita sitten loput ainekset veteen. Muotoile taikina halkaisijaltaan 3 cm paksuksi pötköksi ja leikkaa 2 - 3 cm:n palasia ja pyöritä ne palloiksi. Kauli hyvin jauhotettu pallo piirakkapulikalla pyöreäksi, lisää liiskan taikinan keskelle riisipuuroa ja rypytä reunat. Paista piirakat 225 asteessa, kunnes piirakat ovat saaneet kauniin värin pintaan. Halutessasi voit kastella/voidella piirakat voi-vesiseoksella (30-50 g voita, 1,5 dl vettä). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti